NEODOLJIVI ZALOGAJI ZA DAN ZALJUBLJENIH

09.02.2018

Bliži se Dan zaljubljenih, a nemate ideju kako da iznenadite dragu osobu? Slatki pokloni su uvek dobar izbor! Pored toga, pokloni koje ste sami napravili uvek više znače od onih koje možete da kupite u radnji. Donosimo vam nekoliko ideja kako da ovaj dan učinite posebnim.

TORTA U OBLIKU SRCA

Uvek su vam se dopadale torte u obliku srca, ali nemate odgovarajući kalup? Verovatno niste znali da tortu u obliku srca možete jednostavno napraviti i bez kalupa! Sve što vam je potrebno je kalup u obliku kocke, kruga ili manja tepsija za pečenje. Pogledajte uputstva iz tutorijala kako biste ovladali ovim procesom za tili čas! 

Ukoliko nemate kalupe, napravite patišpanj, koji je pogodan za oblikovanje. Kada se patišpanj ohladi, pokidajte ga na komadiće i stavite u čvršći fil, koji zatim možete oblikovati u formu srca.

SRCOLIKI KAPKEJKOVI

srce-kapkejk

Jednostavno rešenje kojim ćete ga ostaviti bez daha su srcoliki kapkejkovi! Za ove neodoljive zalogaje biće vam potrebni silikonski kalupi. Ukoliko ne možete da pronađete silikonske kalupe u obliku srca, poslužite se ovim malim trikom! U običan okrugao kalup stavite korpice, a u jednom delu postavite malu lopticu – kamenčić ili bilo šta tog oblika što se može bezbedno peći u rerni. Ukoliko niste sigurni koji ukus će se dopasti dragoj osobi, igrajte na sigurno – sa čokoladom ne možete pogrešiti! Za čokoladni kapkejk je potrebno:

-240 ml prokuvane vode

-50 g kakao praha

-175 g brašna

-2 kašičice praška za pecivo

-malo soli na vrh kašičice

-113 g maslaca (ili margarina)

-200 g šećera

-2 velika jaja ( ili 3 manja)

-2 kašičice ekstrakta vanile ili ruma

1. Prokuvajte vodu, dodajte kako prah i dobro promešajte. Ostavite smesu da se ohladi.

2. Zagrejte rernu na 200 C. Pripremite kalupe, stavite papirne korpice i kamenčić u njih.

3. U jednoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo i so, a u drugoj umutite puter i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite miskerom, dok ne dobijete glatku masu. Dodajte ekstrakte vanila i ruma i izmešajte. U tečnu smesu postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka i promešajte sve dok se ne sjedini. Na kraju dodajte prohlađenu vodu umućenu sa kakaom.

4. Napunite korpice, tako da u svakoj bude 3/3 smese. Kapkejkove pecite u rerni zagrejanoj na 200 C, od 15 do 20 minuta.

 

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.