Ovo je jedini način na koji treba da jedete dok putujete

20.07.2017

Kada pomislite na hranu na putovanju, sigurno vam prvo padne na pamet šta ćete jesti kada stignete do odabrane destinacije i verovatno ćete više istražiti kakve opcije ćete tamo imati. S druge strane, kada je reč o tome šta možete da grickate u putu, to ćete vrlo lako rešiti konzumiranjem brze hrane i nedovoljnim unosom tečnosti, zar ne?

Mi vam to nećemo dozvoliti i smatramo da vaš režim ishrane za putovanje zaslužuje preobražaj. A evo i šta sve treba da znate pre nego što krenete u neke nove letnje avanture:

Sami pripremite obrok pred put

sendvic-u-putu

Dok doživljavate stres pakovanja za odmor, sigurno vam ne pada na pamet da još spremate i hranu pa se obično oslanjate na ponudu koju ćete imati na benzinskim pumpama ili aerodromima. Greška!

Ako izdvojite samo malo vremena pre puta, možete smisliti zdrav i hranljiv obrok koji će vam dati energije da izdržite put, bilo koje prevozno sredstvo da je u pitanju. Na ovaj način, vi sami birate namirnice i svoj putni jelovnik pa neće biti iznenađenja kada je ova stavka u pitanju.

A ako ipak ne stignete da uđete u kuhinju...

sendvic-u-avionu

Onda pamet u glavu – čuvajte eksperimentisanje za trenutak kada stignete do odmarališta. Kako ne biste pokvarili stomak i celokupno iskustvo, birajte sendviče i salate bez jaja, majoneza i teških dresinga. Takođe, grickalice kao što su orašasti plodovi će odraditi posao i učiniti vas dovoljno sitim između obroka.

Pažljivo sa hidratacijom

voda

Kada kažemo „hidrirajte se“, onda mislimo pijte dovoljno vode. Izbegavajte zašećerene napitke jer vam oni neće doneti ništa dobro dok putujete.

Dozirajte obroke

nudle-za-poneti

Ovo je pravi momenat da naučite da budete disciplinovani i da ne preterujete sa veličinom spremljenih ili kupljenih obroka. Trudite se da češće jedete manje porcije i sigurno ćete stići na destinaciju dovoljno budni i spremni da isprobate neke nove gastronomske ponude.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.