Ovo su najbolji načini da iskoristite lubenicu ovog leta

09.08.2017

Postoje dva tipa ljudi: oni koji se leti brane od vrućina uz omiljene ukuse sladoleda ili đelata i oni koji ipak biraju rashlađene komadiće voća i povrća. Za ovu drugu grupu lubenica je često neizostavna opcija, a ako se vi pronalazite u njoj, onda će vas verovatno obradovati saznanje da vam se nudi više recepata:

Salata

salata-od-lubenice

Naseckajte lubenicu na kockice i pomešajte je sa sitnim komadima fete sira ili mocarele. Ovaj miks ukrasite iscepkanim listićima nane i spremite se da probate nešto sasvim novo kada su letnje salate u pitanju.

Salsa

salsa-od-lubenice

Bilo da ih pravite kao mini hranu ili u standardnoj veličini, takosi ne bi bili takosi kada ih ne biste napunili sočnim dodacima. Sada je pravo vreme da svoj stalni izbor salse sa paradajzom i lukom osvežite sitno seckanim kockicama lubenice, a ova kombinacija će poslužiti i kao odličan umak za tortilja čips.

Punč

punc-od-lubenice

Izblendirajte lubenicu samu ili uz dodatak nekog drugog sezonskog voća poput jagoda za savršeni letnji smuti. Ako ste ipak pristalica dobrog alkoholnog punča, dodajte svemu malo (ili više) votke i poslužite ovaj napitak već za sledeći letnji koktel party u vašoj režiji.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.