PASTA NA NEOBIČAN NAČIN: RECEPTI

24.04.2019

 

Spremni su recepti koji dolaze pravo iz Italije, a zna se šta je simbol ove države – ko drugi nego pasta!

Pasta je uvek rešenje za brz ručak koji će vas zasititi, zato su tu recepti koji će spojiti vaše omiljene sastojke uz testeninu.

 

RECEPTI ZA PASTU: KAKO DA DECA ZAVOLE BROKOLI

 

Ako i vaši najmlađi članovi porodice vole pastu, ali ne i brokoli, ovo je obrok u kome će ga možda i zavoleti.

 

Sastojci:

 

140 g špageta

140 g brokolija

3 kašike maslinovog ulja

2 seckana vlašca

1 čen seckanog belog luka

pstohvat aleve paprike

12 iseckanih listova žalfije

 

Priprema:

 

Špagete stavite da se kuvaju. Kada voda proključa, ostavite tako jedan minut. Zatim dodajte blago kuvani brokoli, isečen na dužinu od oko 5 cm. Kuvajte još 4 minuta.

Dok se špagete i brokoli kuvaju, zagrejte ulje na tiganju i propržite luk i vlašac. Pržite oko 5 minuta, dok ne dobije blagu boju. Dodajte alevu papriku i žalfiju i pržite još 2 minuta.

Ocedite kuvanu pastu, po želji posolite i dodajte smesu sa žalfijom. Ako niste vegeterijanac, po želji možete odozgo posuti rendani parmezan.

 

 

RECEPTI ZA PASTU: KADA POŽELITE TROPSKO JELO

 

Za ljubitelje morskih plodova, predlažemo pastu sa račićima i povrćem.

 

Sastojci: 

 

250 g paste

400 g očišćenih račića

150 g zelenog graška

dve crvene paprike srednje veličine, iseckane

šolja ipo mleka

pola šolje pavlake

dve kašike rendanog parmezana

dve kašike putera

kašika ipo brašna

dve kašike iseckanog svežeg peršuna

kašika iseckanog belog luka

pola kašičice soli, pola kašičice bibera

 

Priprema:

 

Pastu spremiti prema uputstvu.

U međuvremenu, u posoljenu ključalu vodu ubaciti papriku i grašak i prokuvati nekoliko minuta. Dodati račiće i kuvati dok ne postanu svetlo ružičasti, pa onda još tri minuta. Ocediti.

Rastopiti puter na umerenoj vatri, dodati brašno, propržiti do zlatno žute boje, dodati mleko i pavlaku i mešati dok se ne zgusne. Dodati parmezan, peršun, beli luk, so i biber.

U to dodati račiće i povrće i prokuvati još dva minuta. Sipati na pripremljenu pastu.

Prijatno!

 

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.