PREDJELO OD KOGA POLAZI VODA NA USTA

30.01.2019

 

Postoji jedno malo hrskavo zadovoljstvo puno sira koji upotpunjuje sva čula, a zove se pohovani kačkavalj.

Pohovani kačkavalj je poznato kafansko predjelo. Uz njega se služe kriška limuna i majonez ili neka druga vrsta preliva. Svakako, kompletan obrok mogu biti pohovani kačkavalj, salata i pomfrit.

Sastojci:

350 g kačkavalja (tvrđi)

Šolja brašna

2 jajeta

Šolja prezli

Po potrebi ulje za prženje

Nekoliko kriški limuna

Po želji – tartar, majonez

 

 

Priprema:

Kačkavalj isecite na na deblje parčiće.

Svako parče uvaljajte u brašno.

Ulupajte jaja, pa kačkavalj umakati u tu smesu.

Svako parče uvaljati u prezle, a zatim proces ponoviti, uvaljati u jaja, pa u prezle.

Pržite ih 15-tak sekundi po strani, i to na vrelom ulju.

Ocedite i poslužite.

Dešava se da sir iscuri, iz tog razloga se bira tvrđi sir.

Prijatno!

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.