PRONAŠLI SMO ZDRAVI KREM?

03.07.2018

 

Miris palačinki je onaj koji podseća na bezbrižno detinjstvo i slobodno vreme koje provodimo sa bakama.

Dok je nekima sinonim za palačinke – kremni namaz, nekima je domaći džem. Bilo kako bilo, ovaj tradicionalni dezert je zauvek omiljeni među svim generacijama.

Kako se društvo menjalo i donelo moderne recepte i zdraviju ishranu, tako je i namaz za palačinke dobio novu, zdraviju verziju – domaći krem.

Dodatna prednost domaćeg krema jeste što obiluje mnoštvom vitamina dobrih za naš organizam. Lešnici su puni minerala, proteina i vlakana koji su dobri za rad našeg srca, a imaju i vitamin E koji hrani našu kožu, kosu i nokte.

Kakao, od čijih se zrna pravi čokolada, sadrži cink, kalijum i gvožđe.

Svi ovi sastojci čine zdravi namaz koji je pravo malo bogatstvo u tegli i koji će danas biti glavni sastojak naših palačinki koji se tope u ustima.

Za pripremu domaćeg krema potrebno je:

  • 1 1/2 šolje pečenih lešnika
  • 3 kašike kakaa
  • 1/2 šolje javorovog sirupa
  • 1/2 šolje vode

Priprema:

Pečene lešnike usitniti uz pomoć blendera ili secka 5-10 minuta, kako bi bili što sitniji. Ovoj smesi dodajte 3 kašike kakaa i ponovo izblendirati smesu. Nakon toga dodajte pola šolje javorovog sirupa. Nakon što ste dodali sva tri sastojka, ponovo izblendirajte da bi se sve sjedinilo u jednu kompaktnu smesu. Dodajte po malo vode, a onda uživajte u pravom domaćem kremu! 

U svoju omiljenu teglicu saspite krem, i pravac kod bake!  

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.