RECEPT DANA: HRSKAVA PILETINA SA SUSAMOM

11.03.2019

Da li ste za jedno jednostavno, a opet posebno jelo? Ima baš i takvo ime – piletina sa susamom.

Svi već znamo da je piletinu lako napraviti, a čini pogodan obrok za ručak ili večeru, ali ako ste za to da primenite malo mašte u jednostavnim jelima, dajemo vam recept pod nazivom hrskava piletina sa susamom.

 

HRSKAVA PILETINA SA SUSAMOM

 

Sastojci:

Za testo:

4 kašike kukuruznog brašna

1/4 šolje belog brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 šolje vode

1/2 kašičice soli

1 jaje

1 belance

Ostalo:

oko 80g susama/sezama

oko 600g pilećih prsa

ulje/mast za prženje

 

Priprema:

Pileće belo meso iseći na štapiće, na previše tanke, po želji duže ili kraće...

Pomešati kukurzno brašno, brašno, prašak za pecivo, so, jaje i belance, izmešati kratko mikserom ili žicom, dodati vodu i kratko izmiksati da se dobije smesa gušća nego za palačinke. U testo dodati 1-2 kašike susama.

Isečeno meso staviti u testo, ostaviti tek toliko da svi parčići budu lepo obloženi. Po receptu meso nije potrebno dodatno uvaljati u susam, ali možete meso pre prženja posuti sa još malo susama, ili blago provući kroz susam.

Pržiti meso dok ne dobije lepu boju sa obe strane.

Štapiće služiti tople, jer su tada hrskavi, uz neki fini umak, ili samo sa pavlakom ili kiselim mlekom.

 

 

 

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.