RECEPTI GDE JE PILETINA NEIZOSTAVAN DEO

26.02.2019

 

Kada vam je potrebno da napravite brzi ručak koji ćete moći da ponesete na posao, odličan izbor bili bi recepti gde piletina predstavlja neizostavan deo.

Brz način života  i dugi sati koje provodimo na poslu podrazumevaju dobar ručak koji će vam dati snagu. Zato, ono što je najjednostavnije, ali ujedno i nutritivno bogato jesu recepti u kojima će piletina igrati važnu ulogu.

Piletinu možete pržiti na maslinovom ulju, ili još bolje na kokosovom ulju (samo biste morali da pripazite na temperaturu, jer sa kokosovim uljem jela brže gore) ili joj prosto dodati omiljene začine i staviti u rernu te napraviti ukusan obrok. Napravljenu piletinu možete jesti dva dana, a samim tim i dva puta je nositi na posao u različitim kombinacijama – sa pirinčem, salatom, krompirom, kus kusom...

 

Recepti gde je piletina neizostavan deo: Taljatele sa piletinom i spanaćem

 

Ovo je bar jednostavno za napraviti, a i za nositi u posudi na posao.

Sastojci: 

1 pakovanje taljatela

1kašika maslinovog ulja

250 g piletine

So i biber

Pančeta

2 čena belog luka

250 g baby spanaća

2 dcl pavlake za kuvanje

1 šaka parmezana

Sveži bosiljak

 

Skuvajte testeninu. Na malo maslinovog ulja, u posebnom tiganju ispržite piletinu koju ste iseckali na sitne komade. Nju možete posoliti i staviti neke od začina. Dodajte pančetu isečenu na male trake i pržite dok ne postane hrskava.

Dodajte luk i pavlaku za kuvanje. Baby spanać skuvajte u pavlaci, a kada se malo sgusne dodajte taljatele i sve izmešajte.

Poslužite sa svežim bosiljkom i parmezanom ukoliko ga volite.  

 

 

Recepti gde je piletina neizostavan deo: Piletina u bešamel sosu

 

Ukoliko ste jedni od onih koji vole da prave jela koja su kremasta, a sastoje se od piletine, ovaj recept je bez dileme vaš današnji dobar izbor.

Bešamel sos napravite od 30g putera, 30g brašna, 2 čaše mleka, mlevenog bibera i soli, tako što ćete u manjoj šerpi na šporetu zagrejati puter, dodati brašno i malo ga propržiti. Polako sipati mlako mleko uz neprestano mešanje kako bi se masa sjedinila. Posoliti i pobiberiti dok se ne zgusne. Kada se zgusne, ohladiti.

Kako bi napravili ovaj ukusan obrok, naravno, pravite i piletinu.

Piletinu isečenu na kocke ispržiti i staviti je u vatrostalnu posudu, sa sve sosom i preko rendanim kačkavaljem. Ostaviti da se zapeče i ručaj je spreman.

 

Recepti gde je piletina neizostavan deo: Piletina pohovana sa senfom i paradajzom

 

Sastojci:

4 veća pileća bataka

3 jaja

2 kašičice senfa

2 kašičice paradajz pirea

Pola kašičice belog luka u prahu

Začin za piletinu

Mleveni biber

Brašno

Prezle

Ulje

 

Pileće meso, sa obe strane, posuti začinom za piletinu i biberom, po ukusu. Ostaviti meso da odstoji 15-ak minuta, kako bi upilo začine.

U dublju posudu umutiti jaja, a zatim dodati senf, paradajz pire, beli luk u prahu i jednu kašičicu začina za piletinu. Sjediniti sastojke.

U drugu činiju staviti brašno, a u treću prezle.

Ispohujte meso.

U dublji tiganj sipati ulje 2 centimetara i ostaviti da se ugreje. U njemu pržiti meso na srednjoj temperaturi. Nakon što dobije zlatnu boju, skloniti i poslužiti.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.