ŠTA ODABIR SLATKIŠA GOVORI O VAMA?

09.07.2018

Uvek je postojala diferencijacija između onih koji vole ukus jagode i onih koji vole ukus čokolade. Ali bilo kako bilo, retko ko može da odoli prepuštanju slatkom carstvu.

Kolači, pite, ili generalno slatkiši donose nam osmeh na lice i čine svaki naš dan malo slađim. Ali da li ste znali da upravo vaš odabir određenog ukusa, a i određenog slatkiša govori o tome kakva ste vi zaista osoba?

Francuski stručnjaci sproveli su kratko istraživanje u kome su došli do zaključka da neki sladokousci biraju vizuelno dopadljive slatkiše, dok drugi biraju po samom ukusu. Oni su naveli da obe činjenice govore nešto o ljudskom karakteru.

KOJI UKUS JE KARAKTERISTIČAN ZA VAS?

Vanila – aromatična biljka čijim ukusom je ženska populacija sve više opčinjena, a biraju ga žene koje traže nežnost i pažnju kod partnera. Sa druge strane, vanila u kombinaciji sa čokoladom inicira na buntovan karakter, dok ukus vanila-jagoda prikazuje detinjaste strane vaše ličnosti. Lešnik i vanila govori da ste pomalo romantični i stidljivi.

Prve asocijacije na reč kokos jesu leto, palme i more, pa samim tim za ljubitelje ovog ukusa karakteristično je to da su oni nepopravljivi romantici i zaljubljenici u daleke, toplije krajeve.

Cimet je sve više neizostavan deo popodnevnih dezerata. Ljubitelji cimeta preferiraju se kao osobe koje su spremne svima da pomognu.

Poslastice koje u sebi kriju dašak đumbira biraju osobe koje su ambiciozne, idu čvrsto kroz život i uporni su u tome. Oni teže ka svojim zacrtanim ciljevima. Legenda kaže da su mnogi naučnici i vojskovođe voleli đumbir u dezertu jer su verovali da im on pomaže da razbriste misli i realno sagledaju problem, ali i rešenje.

Voćni ukusi su osvežavajući i podsećaju nas na na lepe trenutke detinjstva.

Naučnici kažu da oni koji vole kolač sa voćem jesu duhoviti, veseli, optimistični i druželjubivi. Žene su pomalo detinjaste, ali ipak romantične i uvek žele da se osećaju kao prave princeze. Muškarci koji biraju jagodu su maštoviti, ali umnogome i posvećeni.

Banane kao sastavni deo kolača govori o osobi da je ona radoznala, voli putovanja i izazove, ali i lagodan i udoban život jer ih ukus ovog južnog voća podseća na sanjarenje i akciju.

Snažna i ambiciozna ličnost je ona koja bira kiselo voće poput limuna, limete, grejpfruta ili pomorandže. Devojke koje biraju ovo voće, ujedno najčešće biraju jake parfeme.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.