ŠTA SPREMITI ZA RUČAK KADA VAM SE JEDE NEŠTO PIKANTNO?

26.02.2019

 

Ako ste danas poželeli da jedete nešto pikantno, Carnex vam daje ideju šta spremiti za ručak.

Ljubitelji pikantnih ukusa vole da se prepuste maštovitim pikantnim jelima, i uz svako jelo dodaju začin koji će mu dati takvu notu. Postoje mnogi recepti koji u sebi imaju ljutkastu dimenziju i koji će vam olakšati dilemu šta spremiti za ručak, a mi vam predlažemo čak tri jela.   

 

Šta spremiti za ručak sa malo namirnica: Pikantni pirinač zapečen u rerni

 

Sastojci:

pirinač 500g

crni luk 1kg

aleva paprika 1 supena kašika

biber

vegeta 1 supena kašika

Priprema:

 

Pikantni pirinač pripremite, crni luk očistite, sitno isecite i dobro propržite na malo ulja da skroz omekša.

U gotov luk dodajte alevu papriku, biber i vegetu, kratko promešajte i na kraju dodajte pirinač (možete koristiti integralni pirinač). Naspite litru vode, prespite u vatrostanu činiju i stavite u rernu da se zapeče.

Povremeno promešajte i pecite dok se pikantni pirinač ne raskuva.

Prva dilemma šta za ručak kada vam se jede pikantno je rešena.

 

Šta spremiti za ručak kada imate goste: Ražnjići sa ljutim paradajz sosom

 

Sastojci za 4 osobe:

800 g pilećeg belog mesa iseckanog na kocke

 2 kašike soka od limuna

 2 kašike ljutog ajvara ili tabasko sosa

500 ml sosa od paradajza (marinara)

2 kašike seckanog korijandera

 glavica crnog luka

 maslinovo ulje

 so

biber

U činiji pomešajte pileće belo meso koje ste prethodno iseckali na kocke, sok od limuna, kašiku ljutog ajvara, 2 kašike maslinovog ulja, malo soli I bibera. Ražnjiće pecite na podmazanom roštilju 12-15 minuta dok meso ne omekša.

U međuvremenu u tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i propržite sitno seckani crni luk 2-3 minuta. Dodajte paradajz sos i preostalu kašiku ljutog ajvara (ili tabasko sosa). Kuvajte na umerenoj temperaturi 10-12 minuta, posolite i pobiberite, pa umešajte seckani korijander. Poslužite uz ražnjiće i pržene mlade krompiriće.

 

 

Šta spremiti kao prilog ručku: Pikantni krompir

 

Krompir isecite na sitne kocke, pa stavite da se dinsta.

Kako bi krompir bio pikantan stavite omiljene ljute začine – aleva paprika ili mešavinu koja u sebi ima ljute sastojke.

Osim toga možete ga umakati u ljuti sos ili ljuti ajvar.

Prijatno!

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.