TA MOĆNA POVRĆKA

08.10.2018

Promena vremena i godišnjeg doba na svakoga deluje individualno. U jesenjem periodu svakako odluka treba da vam bude unos što više vitamina i hranljivih namirnica.

Jedna od njih je karfiol, povrće prebogato vitaminima i mineralima.

Najzdraviji efekat karfiol ima kad je blago obaren ili skuvan, ali ne duže od petnaest minuta kako ne bi izgubio hranljive sastojke.

Zdravo, ukusno, a i brzo rešenje je supa od karfiola. Ona će vas zagrejati u hladnim danima i doneti vam potrebne vitamine kako bi vaš organizam mogao normalno da funkcioniše.

Evo sastojaka koji su vam potrebni:

crni luk (iseckan) 1kom

celer(iseckan) 1kom

karfiol  1 glava

beli luk 1 češanj

brašno 50g

mleko 2dl

voda 4dl

ulje 3 kašike

 

Priprema:

Seckajte luk i celer na manje kocke a glavicu karfiola odvojite od korena. Sve pržite u sudu u kome ćete praviti supu, na umerenoj vatri 10-15 min. Nalijte vodom, začinite sa solju i biberom i ostavite da se kuva na umerenoj vatri.

Sos: Na ulju propržite brašno i dodajte po malo mleka. Kada dobijete sos začinite ga sa solju i biberom i ostavite da se ohladi.

Nakon otprilike jednog sata dodajte beli luk i promešajte. Masu vratite na ringlu i dodajte prohlađen sos. Začinite supu i ona je spremna za jelo!

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.