TOP 5 RAZLOGA ZAŠTO TREBA DA JEDETE NAR

06.11.2018

 

Nar, širom sveta poznat i kao ‘’rajsko voće’’, osim izvrsnog ukusa obezbeđuje i mnoštvo vitamina. Ovo voće vodi poreklo sa obronaka Himalaja i predstavlja prirodni antioksidant. Može se konzumirati na nekoliko načina i za koji god da se odlučite nećete pogrešiti.

- Pored fantastičnog ukusa nar vam donosi i druge benefite.

- Podstiče rad mozga i pospešuje memoriju kao i kognitivne sposobnosti

- Prepun je vitaminom grupe B i C, kalcijuma i mangana. Naučnici su dokazali da jedna čaša ovog soka sadrži 30% dnevnih potreba vitamina C.

- Pozitivno utiče na varenje

- Sprečava alergijske reakcije

- Može vratiti koži mekoću i energiju uz mešavinu četiri supine kašike meda i šest kašika maslinovog ulja koje se dodaje u 120 mililitara vode i dve supine kašike svežeg soka od nara kojom se masira celo telo

 

VRHUNSKI SOK OD NARA

Mnogo ljudi ovo egzotično voće konzumira u formi soka. Daleko je poznato koliko ovaj napitak može biti ukusan i osvežavajuć. Čaša soka od nara će vam doneti mnogo vitamina. Naravno, on  se može i razblažiti u zavisnosti da li volite jači i puniji ukus koncentrovanog soka.

SALATA SA NAROM

‘’Supervoće’’ kako ga još mnogi zovu, našlo je mesto i u salatama. Nar obogaćuje vaš obrok i daje mu specijalnu notu van svakodnevnice. Može se dobro kombinovati uz povrće, čak i uz meso. Dobar primer je salata sa spanaćem i narom, a kad smo već tu, evo i recepta:

Od sastojaka potrebno je vam je:

150g mladog spanaća

1 komad nara

sira po želji

2 komada šargarepe

To prelijte maslinovim uljem i medom. Možete staviti i so po želji.

PRIPREMA:

Spanać potopite 30 minuta u vodu. Nakon toga ga dobro operite. Nar očistite, potrebna su vam samo zrna. Sir isecite na komade, a šargarepu izrendajte. Sve sastojke stavite pomešajte sa spanaćem, a zatim prelijte medom i maslinovim uljem.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.