TRI IDEJE ZA BRZI RUČAK

14.11.2018

Brzo spremanje ručka za domaćina od danas ne treba da predstavlja problem, jer vam Carnex daje čak tri ideje!

Ukusan obrok ne mora zahtevati sate spremanja već to možete uraditi na brži način, a da opet rezultat bude onakav kakav ste i poželeli.

 

Punjeni opanci

U 6 crvenih paprika stavite:

Malo ulja

2 jaja

100 grama mlevenog mesa

100 grama sira

50 grama kačkavalja

Malo soli

Bibera

Peršuna

6 kriški paradajza

 

U posudi pomešati ulje i so sa čime ćete premazati spoljašnost paprika.

Za nadev biće vam potrebno da umutite jaja, dodate začine i promešate. Zatim, dodajte i kratko isprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir.

Ovaj nadev sipajte u očišćene paprike, presečene po dužini.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, a nakon toga povećajte temperaturu na 220 stepeni. Nekoliko minuta pre završetka procesa, ubacite krišku paradajza na svaku papriku.

 

Sočna pileća prsa

Sastojci:

Pileće belo meso

Med

Pšenično brašno

Mast

Belo vino

Beli luk

Majčina dušica

Pileće meso posolite i dobro utrljajte medom.

Pustite ga da odstoji u vremenskom periodu od dva sata kako bi se dobro rashladilo. Zatim ga uvaljajte u pšenično brašno i pržite na masti dok ne dobiju zlatnu boju.

U posudu gde se meso pržilo sipajte belo vino, beli luk i majčinu dušicu. Sa tim sosom prelijte meso i prepustite se ukusnom obroku.

Pasta za tili čas

Da li ima nešto ukusnije, omiljenije I brže od paste? Danas brzo spremamo karbonare.

Sastojci:

Pakovanje testenine po izboru

3 jaja

3 čaše punomasne pavlake

300 grama pančete

Oregano

Maslinovo ulje

So

Začin po izboru

Parmezan

Peršun

Priprema: 

Prokuvajte testeninu u slanoj vodi, a zatim dodajte malo maslinovog ulja.

Iscedite.

Ispržite pančetu u tiganju.

U posebnoj posudi izmešajte pavlaku i jaja.

Pripremljenu pančetu pospite origanom.

Sjedinite testeninu sa umakom, paspite sa parmezanom i iseckanim peršunom.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.