Vodič za savršeni letnji koktel party

27.07.2017

Nije jednostavno planirati bilo koji događaj i potruditi se da se svakom gostu dopadne naš izbor hrane i pića. Međutim, jedno je sigurno: leto sa sobom donosi sve češća okupljanja prijatelja i poslovnih partnera i premešta sedeljke iz naših dnevnih soba na mesta na otvorenom.

Ako imate dvorište, terasu ili pristup krovu na zgradi, ovo je sve što treba da imate u vidu dok organizujete letnji koktel party:

Atmosfera i gosti

koktel-party

Prvo što treba da odlučite jeste da li će koktel biti formalnog ili neformalnog karaktera. To uvek diktira povod, a zatim i lista zvanica. Ako proslavljate uspeh kompanije i želite da se žurka pretvori u team building sa kolegama i šefovima, onda je poželjno da atmosfera bude negde između opuštene i ozbiljnije. Tada želite da vidite biznis partnere u nekom drugom svetlu osim kancelarijskog, ali opet ne želite da srozate svoju reputaciju i budete shvaćeni previše neozbiljno.

Hrana i piće

koktel-party

Budimo iskreni, pored slavlja, druženja i umrežavanja, vaši gosti očekuju da ovo vreme bude ispunjeno i nečim drugim. Kako je u pitanju letnji koktel party na otvorenom, od vas se sigurno ne očekuje da spremate ceo meni od A do Š. Naprotiv, biće sasvim dovoljno da spremite neke grickalice, a naš predlog su ukusni kanapei koji će oduševiti svakoga i biće dovoljno lagani na visokim temperaturama.

Na kraju, ono što je verovatno i najviše bitno, kao što i samo ime kaže, ovde su u fokusu šareni i kreativni letnji kokteli. Kao i kod sira i vina, postoje načini na koje se uparuju kokteli i hrana, a mi verujemo da ako vaša žurka bude uspešna, fuzije njihovih ukusa će se dugo prepričavati.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.