Zaboravite na ove začine sve dok traju letnje vrućine

10.08.2017

Koliko god namirnice bile sočne, obrok nikada ne može da bude dovoljno slastan bez prave doze vama omiljenih začina. Međutim, da li ste znali da tokom teško podnošljivih letnjih vrućina nije toliko ni reč o količini, već se prvenstveno radi o samom izboru začina u kuvanju?

Kako bismo vam bolje objasnili važnost ove teme, predstavljamo vam razloge zbog kojih ovog leta treba da izbegavate sledeće začine:

Mlevena paprika

mlevena-paprika

Na 40 stepeni u hladu, ko još želi da dodatno „potpaljuje vatru“? Čak i da je reč o slatkoj verziji mlevene paprike, njena pikantnost će samo uticati na to da prestanete da verujete u tačnost temperaturnih prognoza.

Čili u prahu

cili-u-prahu

Ovde je reč o istom razlogu kao i kod mlevene paprike, samo što bi efekat bio još jači i definitivno smanjio intenzitet vaše ljubavi prema letu kao godišnjem dobu.

Đumbir

djumbir

Iako postaje sve popularniji na našim prostorima, nekada treba da se kontrolišemo kada je reč o ovom neodoljivom dodatku hrani i pićima. Kada kažemo nekada, mislimo, na primer, od početka do kraja leta.

Đumbir je idealan kao dodatak čaju zimi (naročito kada se konzumira kao lek protiv prehlade) pa se zato strpite još nekoliko meseci da krenete da ga redovno koristite u kuhinji.

Cimet

cimet

Leti se čini da nema ničeg boljeg od hladnog domaće pravljenog sutlijaša posutog fantastičnim cimetom. Mi vam ove tople sezone ipak predlažemo da istražite različite ukuse sladoleda, a možda usput i naučite po čemu se razlikuje od đelata.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.