ZAŠTO JE MANGO SUPER VOĆKA?

12.06.2019

 

Mango je sam po sebi poseban. Ima specifičan, osvežavajući ukus i vezuje se za pravo letnje vreme.

Mango ima mnoge prednosti.

Zašto je dobro jesti ovu super, južnu voćku?

 

  • Jedan mango ima samo 103 kalorije
  • Jedan mango se sastoji od 75 posto vitamina C, što znači da je odličan antioksidans i podstiče imunitet
  • Sadrži 24 posto vitamina A, ponovo, dobar antioksidant i poboljšava vid
  •  Sadrži 12 posto vitamina B6, kao i drugih vitamina B kompleksa
  •  Sadrži 8 posto kalijuma, koji uravnotežava visok nivo natrijuma koji unosimo kroz ishranu
  • Sadrži 5 posto magnezijuma

 

Kako je temperatura porasla, vreme je da se prepustimo ledenim desertima...

Voćka za egzotiku, grčki jogurt da ga učini kaloričnijim, a đumbir je za posebnu notu..

Za kalup možete birati one od kojih može da se napravi sladoled na štapiću.

 

MANGO, JOGURT & ĐUMBIR SLADOLED

 

za 6 komada

 

Sastojci za sirup:

 

50 g šećera

50 ml vode

10 g svežeg đumbira

 

Sastojci za sladoled:

 

1 mango težine oko 500 g sa košticom

170 g grčkog jogurta

med, sirup od đumbira

 

Priprema:

 

Za sirup, u šerpicu sipajte šećer i vodu pa dodajte očišćen i tanko isečen đumbir. Nakon što provri kuvajte na  srednjoj vatri oko 2 minuta. Zatim, sklonite sa ringle i ostavite oko 30 minuta da đumbir pusti aromu pa procedite i uklonite đumbir. Ostavite da se skroz ohladi.

Pripremite kalupe.

Grčki jogurt zasladite medom po ukusu, mi preporučujemo jednu kašiku. Mango isecite na kocke. Uz pomoć štapnog miksera ili u manjem secku mango sa sirupom pretvorite u kašu. U svaki kalup sipajte naizmenično mango i jogurt u nekoliko slojeva. Na kraju, uz pomoć štapića za ražnjić možete proći kroz slojeve za efektniji izgled. Stavite kalupe u zamrzivač, najbolje preko noći.

Pre služenja, kalupe potopite u toplu vodu na nekoliko sekundi kako bi sladoled lakše ispao.

Uživajte!

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.