ZVONKO SPASIĆ: VREME JE ZA UŽINU

20.02.2019

 

Deca u svom razvitku zaslužuju najkvalitetniju ishranu. Kako veći deo dana provode u školi, savetujemo vam da im napravite užinu koja će im dati energiju, dovoljno da imaju koncetraciju za predmete koje vole i ne vole, ali i za bezbrižnu igru sa drugarima.

U posudu koja se može zatvoriti i iz koje sigurno neće procureti hrana, spakujte im užinu. Ova posuda može biti i u boji, šarena, sa omiljenim likovima iz crtanih filmova ili stripova, jer na taj način još više će jedva dočekati zvono i omiljenu užinu.

Od ovoga možete napraviti igru – praviti različite oblike, pa čak i od voća i povrća čiji nisu ljubitelji.

Tost, voće i povrće

Umesto belog brašna, koristite integralno.. Ukoliko ne pravite sami hleb, nastojte da kupujete integralni, zdraviji je. Na njeha možete namazati neki od namaza, a ukrasiti sa velikom zvezdom od sira, maslina i paprike. Uz to dodajte voće, i malo koštunjavog voća kako bi vaš mališan imao snagu za ceo dan.

 


 

Tost sa nutritivno bogatim namirnicama

Na tost stavite puter od kikirikija (koji možete sami napraviti od kikirikija uz pomoć secka ili blendera, i tako biti sigurni da ne sadrži druge supstance). Ovome dodajte banane, i eto energetske užine koja je pogodna za bilo koje doba dana.

 

 

Salata

Salata je definitivno odličan izbor kada govorimo o užini za decu. U salatu možete staviti i rukolu, paradajz, krastavac, tunjevinu, semenke kao što su bundevine i sir, bilo koja vrsta. U drugu posudicu možete im spakovati i voće i još orašastih plodova.

 

 

Puter kifla

U puter kiflu možete staviti rusku salatu, ili neku koju ste vi osmilili. Ovakva užina će vašeg mališana držati sitim, pa barem do ručka, nakon povratka iz škole i dugih časova.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.